Hakkımızda

atolyedeyiz.org depremden etkilenen bölgelerdeki 7-17 yaş arasındaki öğrencilerin Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik, Sanat ve Spor alanlarında desteklenmesi için yurt genelinde katılabilecekleri atölye imkânı sunmayı hedeflemektedir.

Gönüllü akademisyen, bilişim sektörü çalışanları ve üniversite öğrencileri tarafından oluşturulmuş bir platform olup, sadece atölyeler, eğitmenler ve öğrencileri bir araya getirmek ve onlara köprü olmak için tasarlanmış bir uygulamadır.

Kullanıcıların güven anlamında sorun yaşamamaları için, ekibimiz tarafından tüm başvurular titizlikle incelenip, doğruluğu teyit edilmiş talepler dikkate alınmaktadır.

Atölyedeyiz Nedir?

Türkiye genelinde tamamı gönüllü ekiplerden oluşan kurumların, okulların, eğitmenlerin ve psikologların bir araya gelmesi ile oluşan bu platform deprem bölgesinde ikameti olan gençlerin ilgi alanlarına yönelik atölyeler oluşturmak için tasarlanmıştır. Yaş grupları ve öğrencinin talep ettiği başlıklarda yaşadığı bölgedeki uygun lokasyonda bulunan atölyelere katılması için sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçen atölyedeyiz.org üzerinden sağlanacak tüm etkinlikler ücretsizdir.

Nasıl Çalışır?

Farklı kurumların bünyelerinde haftanın belirli günlerinde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sonuna kadar faaliyet gösterebilecek atölyelerini, programlarına uygun olacak şekilde STEM+AS alanında ders veren öğretmenler ile eşleştirerek, eğitim almak isteyen öğrenciler ile buluşturuyoruz. Tamamen proje tabanlı öğrenme üzerine düzenlenen atölyelerde 7-17 yaş arası öğrenciler yararlanabilmektedir. Bir atölyenin en fazla 20 öğrenci kapasitesi olup, minimum 15 öğrenci talep etmesi halinde bir atölye açılabilmektedir.

Bilinmesi Gerekenler

Tamamen ücretsiz olarak düzenlenen bu atölyeler içeriklerine göre belirli kapasitelere sahip olup, ön kayıt formunu dolduran öğrenciler arasında yapılan değerlendirmelere göre atölyelere kayıtları için ekibimiz tarafından kendilerine en geç üç iş günü içinde dönüş sağlanmaktadır.

Ön kayıt formunda belirtilen bilgilerin eksik veya yanlış olması halinde başvurunuz geçersiz sayılacaktır. Bilgilerinizin doğruluğunun teyit edilmesinden sonra tarafınıza kesin kayıt ile ilgili olarak yerleştirildiğiniz atölye hakkında bilgi verilecektir. 1. Dönem olarak adlandırılan bu ilk dönemdeki atölyelerin minimum 1 ay maksimum 3 ay sürmesi beklenmektedir.

Yapılan geri bildirime istinaden atölyede yer almak isteyen öğrencinin devam zorunluluğu olup, üç derse mazeretsiz gelmemesi halinde yerine sırada bekleyen diğer öğrenci alınacaktır. Yeni öğrenci, yeni başlayacak olan atölyeye katılma hakkı elde edecek ve böylelikle sistemin sürdürebilir olması ve hiçbir öğrencinin hak kaybına uğramaması sağlanması hedeflenmektedir.

Nasıl Başvuru Yaparım?

Başvurular aşağıdaki üç farklı profil için ayrı ayrı yapılmaktadır. Atölyedeyiz.org programına katılmak istediğiniz amaca yönelik olarak aşağıdaki başlıklardan birini seçerek ön kayıt işleminizi eksiksiz tamamlayınız.

Birden fazla atölye için başvuruda bulunmak istiyorsanız, her başvur için ayrı ayrı form doldurmanız gerekmektedir.

Atölye Sağlayabilirim | Atölyede Ders Verebilirim | Atölyeye Katılmak İstiyorum